Rijbewijs online verlengen en aanvragen

Het is vanaf dinsdag 3 september mogelijk om bij dertig gemeenten een rijbewijs online te verlengen of om een nieuw rijbewijs aan het bestaande toe te voegen, gemeente Hollands Kroon is er een van. Deze nieuwe werkwijze kent vooralsnog wel veel beperkingen, meldt Binnenlands Bestuur.

Dertig gemeenten doen mee aan de proef met het digitaal verlengen van het rijbewijs. Na het online aanvragen of verlengen van een rijbewijs, moet deze nog wel opgehaald worden bij het Stadskantoor. Dat kan binnen twee dagen na de aanvraag. Gemeente Hollands Kroon is de enige met een uitzondering op deze regel. Inwoners van deze gemeente kunnen na de aanvraag telefonisch contact opnemen met de gemeente om een afspraak te maken zodat hun rijbewijs thuis afgeleverd wordt.

Steden
De steden die meedoen aan de proef zijn Alblasserdam, Almelo, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Groningen, Haarlemmermeer, Heerlen, Hendrik-Ido-Ambacht, Hollands Kroon, Leeuwarden, Maastricht, Molenlanden, Papendrecht, Roosendaal, Rotterdam, Sliedrecht, Tilburg, Utrecht, Veendam, Zoetermeer, Zwijndrecht en Zwolle. Het is de bedoeling dat deze lijst van gemeenten de komende maanden gaat uitbreiden.

Mobiele versie afsluiten