Hollands KroonPolitiek

LADA: onmiddelijke hervatting fysieke vergadering

Anna Paulowna – LADA is groot voorstander voor het onmiddellijk hervatten van fysiek vergaderen en betreurt het dan ook dat de raadsvergadering van vanavond (3 september) toch digitaal plaatsvindt. Ook de beeldvormende vergaderingen van de gemeente Hollands Kroon moeten volgens LADA weer fysiek en in het openbaar plaatsvinden.

“Het digitaal vergaderen is een noodoplossing geweest. Wat node gemist wordt, is het debat en het persoonlijk contact tijdens de vergadering. Als dit niet in de MFA kan, dan zijn alternatieve locaties te vinden waar ruimte is om de Coranamaatregelen in acht te nemen. Denk aan sporthal Veerburg”, zo laat de fractie van LADA weten.

Volgens de fractieleden was het volgen van de digitale vergaderingen voor inwoners geen pretje. “Er waren regelmatig storingen waardoor je naar een zwart scherm zat te kijken”, aldus LADA waarvan de fractieleden zich afvragen of het onwil is dat Hollands Kroon nog niet terugkeert naar fysiek vergaderen.

Hybride vergaderen
“Op andere plaatsten gebeurt het wel. Onlangs in De Helder een avond waar Port of Den Helder met omwonenden van de Kooyhaven in gesprek ging. Locatie was de Rabobank op Kooypunt. Een week later de beeldvormende vergadering in Hollands Kroon over hetzelfde onderwerp: digitaal. Schagen gaat ook weer fysiek vergaderen.”

LADA respecteert dat er raadsleden zijn die angst hebben om weer fysiek te vergaderen. “Voor hen is een mogelijke oplossing om hybride te vergaderen. Daarbij kunnen zij die thuis blijven met een digitale verbinding toch deelnemen aan de vergadering”, zo besluit de LADA-fractie.

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button