Cultuur/NatuurUitgaan

Emo Verkerk exposeert bij de Kunstuitleen

Advertentie:

Den Helder – De kunstuitleen nodigt belangstellenden uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling “Chez Georges III” door Emo Verkerk. Deze vindt plaats op zaterdag 18 september om 15.00 uur. In restaurant Kunst en Kitchen en de Kunstuitleen wordt een overzicht getoond van een selectie schilderijen over Frank Zappa en Wallace Black Elk. De tentoonstelling wordt geopend door George Hannah van Restaurant Kunst en Kitchen. Aanwezigen worden getrakteerd op een hapje en een drankje uit de Egyptische keuken.

In 1976, op 21-jarige leeftijd, maakte Emo Verkerk zijn eerste kunstwerk. Hij nam een bestaande keukenstoel en verlengde de zitting tot ongeveer een meter. De gedachte erachter was dat je aanwezigheid op het puntje van deze stoel actiever in de ruimte zou zijn. Dit is een wonderlijk begin van een oeuvre dat vooral bestaat uit portretten van historische personen, die er dus niet op konden plaatsnemen om geschilderd te worden.

Emo Verkerk: “De mensen die ik schilder boeien me gewoon. Vanwege mijn warme belangstelling voor kunst, cultuur, literatuur en psyche. Dan voel ik de behoefte om ze uit te beelden. Het eigenlijke werk draait om inleving. Ik leer iets terug van het portret en begrijp de persoon in kwestie beter. Die komt als het ware tot leven.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button