Cultuur/NatuurUitgaan

Emo Verkerk exposeert bij de Kunstuitleen

Den Helder – De kunstuitleen nodigt belangstellenden uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling “Chez Georges III” door Emo Verkerk. Deze vindt plaats op zaterdag 18 september om 15.00 uur. In restaurant Kunst en Kitchen en de Kunstuitleen wordt een overzicht getoond van een selectie schilderijen over Frank Zappa en Wallace Black Elk. De tentoonstelling wordt geopend door George Hannah van Restaurant Kunst en Kitchen. Aanwezigen worden getrakteerd op een hapje en een drankje uit de Egyptische keuken.

In 1976, op 21-jarige leeftijd, maakte Emo Verkerk zijn eerste kunstwerk. Hij nam een bestaande keukenstoel en verlengde de zitting tot ongeveer een meter. De gedachte erachter was dat je aanwezigheid op het puntje van deze stoel actiever in de ruimte zou zijn. Dit is een wonderlijk begin van een oeuvre dat vooral bestaat uit portretten van historische personen, die er dus niet op konden plaatsnemen om geschilderd te worden.

Emo Verkerk: “De mensen die ik schilder boeien me gewoon. Vanwege mijn warme belangstelling voor kunst, cultuur, literatuur en psyche. Dan voel ik de behoefte om ze uit te beelden. Het eigenlijke werk draait om inleving. Ik leer iets terug van het portret en begrijp de persoon in kwestie beter. Die komt als het ware tot leven.”

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button