Den HelderPolitiek

Helderse partijen willen onderzoek naar stadhuis in oud Rabobank gebouw

Den Helder – De fracties van Behoorlijk Bestuur, GroenLinks, D66, Senioren Actief en PVV komen bij de aanstaande raadsvergadering op 6 september met een motie waarmee zij het college willen opdragen een onderzoek te starten naar de haalbaarheid en de financiële consequenties van huisvesting van de gemeentelijke organisatie aan de Verkeerstorenweg 3. Tot het onderzoek is afgerond willen de partijen ook dat het proces rondom stadhuis Willemsoord stil wordt gezet.

De Rabobank heeft recentelijk het pand aan de Verkeerstorenweg 3 te koop gezet. Al meteen werden door verschillende partijen kansen gezien. Op dit moment heeft de gemeente Den Helder namelijk al een deel van het gebouw in gebruik. De aankoopsom van het geheel, 5,2 miljoen euro, is aanzienlijk minder dan het bedrag dat nodig is voor het stadhuis op Willemsoord. Een onderzoek moet definitief uitwijzen of dit alternatieve plan haalbaar is.

Als de gemeente het pand zou kopen, accepteert zij ook een huurovereenkomst (met betrekking tot zo’n 800 vierkante meter) met de Rabobank. De bank wil namelijk niet vertrekken en de nieuwe koper accepteert een overeenkomst voor 3 jaar. De bank betaalt daar 96.000 euro per jaar voor, de gemeente Den Helder huurt op dit moment voor 487.000 euro per jaar, voor ongeveer 3500 vierkante meter. De bank heeft wel iets minder ruimte nodig, maar wat vrijkomt is vooral facilitaire ruimte en niet geschikt voor kantoorruimte.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button