112

Politie zoekt getuigen van schietincident

Den Helder – Op 23 mei rond 12.30 uur werd een schietincident gemeld aan de Jan Verfailleweg. Een jongeman zou hebben geschoten op een personenauto met twee inzittenden. De recherche zoekt twee specifieke getuigen in dit onderzoek.

De auto reed op de rotonde van de Jan Verfailleweg met de Duinroosstraat/Zandkreekweg. Om te voorkomen dat een telefonerende voetganger onverwachts zou oversteken toeterde de bestuurder van de auto. Als reactie haalde de voetganger een op een vuurwapen gelijkend wapen tevoorschijn en loste schoten in de richting van de auto. De auto is en de inzittenden zijn niet geraakt. De schutter leek in gezelschap te zijn van een andere jongeman op een fiets. Na het incident rende de schutter weg van de rotonde.

Getuigenoproep
Tijdens het schietincident liep een voetganger op het voetpad van de Jan Verfailleweg en reed een blauwe personenauto van het merk Renault op de Jan Verfailleweg richting de rotonde. De politie is op zoek naar deze personen, omdat zij waarschijnlijk getuige zijn geweest van het incident. Wie informatie heeft wordt verzocht dit te melden via 0900-8844 bij basisteam Den Helder. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.

Verdachte 1
Jongeman;
Lengte: 1,60 – 1,70 meter;
Getinte huidskleur met kort, zwart haar;
Droeg een donkergroene legerjas;
Droeg een (op een) vuurwapen (gelijkend voorwerp).

Verdachte 2
Jongeman;
Getinte huidskleur met kort, donker haar;
Had een fiets bij zich.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button