Den HelderSport

Team Sportservice zoekt sportaanbieders voor BeActive Night

Den Helder – Midden in de NOC*NSF Nationale Sportweek houdt Team Sportservice de tweede editie van BeActive Night. De sport- en beweegavond is een samenwerking met allerlei sportaanbieders. BeActive Night is maandag 20 september. Doel van de avond is naast bewegen ook gezellig samenzijn. Onder het landelijke motto #sportdoetietsmetje mensen laten ontdekken wat sport met je kan doen. De Nationale Sportweek duurt van 17 tot en met 26 september.

Team Sportservice en de gemeente Den Helder ondersteunen de landelijke sportweek. Daarom roepen ze sportaanbieders op hun deuren wijd te zetten en nieuwe of bestaande activiteiten aan te bieden. Daarnaast biedt Team Sportservice clubs de mogelijkheid mee te doen aan BeActive Night.

Lydia van Noord van Team Sportservice: “We hebben al contact gelegd met de partners die vorig jaar meededen. Rik Niks laat iedereen meedoen met zijn hiphop- en Zumbalessen, bij Jorina Baars kunnen mensen een kickbokstraining volgen, fietsen kan met RTV Toon Jacobs en Budo Zeemacht en Julianadorp bieden samen jiu jitsu en karate aan.” Sportservice ziet graag nog veel meer organisaties die meedoen met de speciale avond.

Nog meer diversiteit
Om dat voor elkaar te krijgen roept de organisatie allerlei sportaanbieders op om na te denken over een aanbod voor deze sportavond. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en het liefst willen we ook meer diversiteit voor verschillende doelgroepen. Kinderen, jeugd, ouderen, mensen met een beperking. Allemaal samen op een groot terrein: Willemsoord”, vertelt de buurtsportcoach voor verenigingen enthousiast.

Ook de gemeente ondersteunt dit plan. Sportwethouder Peter de Vrij: ”We zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. Daarom vinden we sowieso de Nationale Sportweek een heel mooi initiatief en een BeActive Night zorgt ook nog eens voor verbroedering in de stad. Het is toch mooi om met elkaar te genieten van bewegen. Ik hoop dat veel sportclubs mee gaan doen aan deze sportavond.”

Stimuleringsbudget
Wie daar ondersteuning bij kan gebruiken, kan contact opnemen met Lydia van Noord. “Via het lokale Sportakkoord kunnen aanbieders hulp krijgen, ook als dat financieel is. Daarvoor moet een aanbieder wel aangesloten zijn bij het Sportakkoord, wat overigens niks kost. Middels een formulier is ondersteuning en eventueel stimuleringsbudget aan te vragen. Een adviescommissie buigt zich daarover.”

Deelnemers wordt gevraagd neon- of witte kleding te dragen, omdat het tijdens BeActive Night steeds donkerder wordt. Meefietsen? Zorg dan dat de fiets in orde is en voorzien van verlichting.

Aanmelden voor de sportavond is noodzakelijk en kan via www.noordhollandactief.nl. Wie al lid is van een van de deelnemende verenigingen, kan zich melden bij de betreffende club. Meer informatie is verkrijgbaar via Lydia van Noord via lvannoord@teamsportservice.nl. Meer over de NOC*NSF Nationale Sportweek is te vinden op: www.nocnsf.nl/nationale-sportweek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button