Sport

Handbalsters ZAP starten met zege

Adverentie

Breezand – De handbalsters van ZAP zijn het seizoen gestart met winst op BFC: 34-29. Trainer Stefan Baars was na afloop dan ook een tevreden mens. Vooraf wist ZAP niet zo goed wat voor tegenstander er was gekomen. Baars: “BFC is de degradant uit de eredivisie van het afgelopen seizoen. Er is weinig van ze bekend, we hadden er in ieder geval heel veel zin in.”

Gelijk op
De eerste minuten werd er aan beide kanten nog voorzichtig gespeeld. BFC liep uit naar 3-4. Maar in korte tijd kwam de thuisploeg op 7-4 te staan. “De score bleef aan de positieve kant voor ons maar we kwamen niet los.” Met ruststond het 15-14. Keepster Juul Polle liet een bijzonder sterke indruk achter. Dat was ook het geval bij Nikki Oele en Liz Verbruggen die zeer trefzeker waren. In de tweede helft bleef ZAP de beste. BFC gaf zich niet gewonnen en bleef goed volgen.

Noodplan
Baars had al een noodplan klaar liggen om toch te winnen. “Ik had plan B, de 7-mans aanval, al voorbereid. Maar acht minuten voor tijd viel alles samen en liepen we vijf punten weg. Dat was BFC te machtig.” Baars zag in deze fase zijn team uitmuntend spelen, maar er waren ook aandachtspunten. “In de dekking hadden we moeite met hun beweeglijke spelverdeelster. Onze eerste fase liep als een trein. Als we de rust namen om een goede aanval op te zetten, dan maakten we vaak een doelpunt. Een mooie start van het seizoen. Volgende week tegen SEW 2.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button