Hollands Kroon

Bloemendagen in 2020 een weekje eerder

De jaarlijkse Bloemendagen in Anna Paulowna worden volgend jaar een week vervroegd vanwege het warme voorjaar van de vorige edities. Daar heeft de organisatie toe besloten, nadat de afgelopen keren de kwaliteit van de bollengewassen te snel achteruitging. In 2020 zijn de Bloemendagen van 18 tot en met 22 april.

Tijdens de afgelopen edities was het voorjaar warm en zonnig en was er een vroege bloei van de bollengewassen. “Het bleek steeds vaker dat de kwaliteit van de bloemen snel achteruitging doordat ze al vroeg gekopt waren”, zegt Wendy Houdijk van de Bloemendagen. “Ook waren bepaalde soorten moeilijk verkrijgbaar.”

De organisatie hoopt dit op te lossen door de Bloemendagen eerder te houden. Houdijk: “Door het evenement een week te vervroegen, kunnen we een verser en completer assortiment van bloemen aanbieden en blijven de kunstwerken langer van betere kwaliteit. Dit blijft wel afhankelijk van het weer. De natuur laat zich niet leiden.”

De Bloemendagen worden in 2020 voor de 67e keer gehouden. In de hele polder van Anna Paulowna zijn dan traditioneel, en gratis, vele mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

Bron: Mediapartner NH

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button