Den HelderVideo

Mavo zet zich in voor doodzieke David tijdens loterij en braderie

David is een leerling op Mavo aan Zee. Hij heeft kanker en volgens dokters heeft hij nog maar een paar maanden te leven. In Duitsland is een behandeling die hem misschien kan helpen en de Mavo zet zich in om voor deze behandeling geld op te halen. Zo organiseerde ze donderdag een loterij en braderie, waarbij iedereen van harte welkom was.

Alle leraren en leerlingen staan achter David en hebben er alles voor over om 35.000 euro op te halen voor zijn behandeling. Leerlingen haalden flessen op, gingen in hun vrije tijd langs de deuren en verzamelden bij bedrijven prijzen voor de loterij.

Bedrijven als House of Indigo, Black and Blue, Big Bazar, Theo Komen, Beter Bed, Kade 60, Kick, Lucardi, Diverzo, Reus Sport en nog vele andere bedrijven uit Den Helder hebben hun steentje bijgedragen. Bezoekers konden cadeaubonnen en prijzen winnen als zij een lot kochten. Kinderen konden een lot kopen voor 1 euro, volwassen voor 3 euro.

Zelf ontworpen spullen
Docenten zijn daarentegen zelf ook aan het werk gegaan en hebben samen met de leerlingen tassen, truien, mokken en t-shirts ontworpen en bedrukt. Docent Anne Abeln is eigenaar van sieradenmerk Juttz, zij ontwierp samen met David een armband in het groen. Deze, en veel andere spullen, werden verkocht tijdens de braderie.

Verder was er voor de bezoekers genoeg te doen. Ze konden genieten van koffie met zelfgemaakte taart, suikerspin of popcorn, terwijl ze luisterden naar de schoolband. Ook Lotte Schuiling zong af en toe een lied.

Obstaclerun
‘s Morgens stond voor de leerlingen van 11.00 tot 15.00 uur een obstaclerun klaar in de gymzaal, georganiseerd door de gymdocenten van Mavo aan Zee. De leerlingen konden vooraf een sponsorbriefje ophalen en zich op deze manier door mensen in hun omgeving laten sponsoren. Vanaf 15 euro mochten ze meedoen. Volgens gymdocent Sjors Steltenpool waren er zelfs leerlingen die op deze manier 200 euro hadden opgehaald.

Steentje bijdragen
Geld overmaken kan naar rekeningnummer NL72 RABO 0330650904 tnv Stichting scholen aan zee of stuur een tikkie: https://tikkie.me/pay/niidtmd7chmukrh4grr0

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button