Sport

Rollatorgym en Go Fit voor 65-plussers

Advertentie:

65-plussers in Wieringermeer kunnen volop gebruik maken van diverse beweegactiviteiten van Sportdorp Wieringermeer. Het project Sportdorp Wieringermeer draait nu voor het tweede seizoen en heeft een aantal nieuwe beweegactiviteiten. De activiteiten zijn speciaal afgestemd voor ouderen die graag willen bewegen en onder de mensen willen blijven komen.

Vanaf februari dit jaar konden ouderen al meedoen aan verschillende beweegactiviteiten, georganiseerd door beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties. Vanaf september is het tweede seizoen gestart. Maar ouderen kunnen nog steeds instappen. In Wieringerwerf is er Walking Football, voetballen zonder te rennen, op dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur bij DWOW in Sportpark de Wilskracht. Walking Football kan ook in Middenmeer, bij VV Flevo.

Dans, zwemmen en tenissen
Op donderdag i er van 10.00 tot 11.00 uur in Wieringerwerf Dans en Ontmoet 65+ in de Cultuurschuur. Yoga en ontmoet, is ook in de Cultuurschuur, elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur en een uurtje later weer. Bij Sport en Fitness Wieringerwerf is de cursus Veilig en prettig bewegen in de Fitness op woensdag van 10.30 tot 11.30 uur en op vrijdag van 12.30 tot 13.30 uur.

In Zwembad De Terp is er elke woensdag van 13.45 tot 14.45 uur Zwem en Ontmoet voor 65+. Tennissen kan bij TC de Maaier in Wieringerwerf op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur vanaf april volgend jaar. In Middenmeer kan er vanaf maart getennist worden bij TC Middenmeer. Bij AV Wieringermeer en Vido, in Wieringerwerf, is er wandelsport met fitheidsoefeningen.

Nieuwe activiteiten
Er is nog veel meer keus. Advendo gaat Rollatorgym aanbieden. Deze activiteit start op 16 oktober, van 14.00 tot 15.00 uur. Rollatorgym is in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. De kosten zijn; € 3,- inclusief koffie en thee. Dit houdt in een half uur bewegen met de rollator en een half uur oefeningen doen op de stoel.

Go Fit en Ontmoet is ook speciaal voor 65-plussers die bewegen graag combineren met gezelligheid. Fysio en Fitness Middenmeer en Fysiotherapie Anita Leek bieden in samenwerking met Team Sportservice Schagen bewegen op maat aan binnen of buiten met elke week een wisselend lesaanbod. Na de les is er een gratis bakje koffie om gezellig bij te kletsen. Deze lessen starten donderdag 17 oktober van 10.30 tot 11.30. De kosten zijn €2,50 per les of €18,- voor 10 lessen. De locatie is Fysio en Fitness Middenmeer, Industrieweg 44 in Middenmeer.

Aanmelden 
65-plussers uit Wieringermeer kunnen zich aanmelden voor een beweegactiviteit van Sportdorp Wieringermeer door een mailtje te sturen aan Remy Kluvers, van Team Sportservice Schagen naar rkluvers@teamsportservice.nl. Bellen kan naar  0224 – 21 47 74.

Aanmelden voor Go Fit en Ontmoet kan via 0227-501766, of info@fysio-fitnessmiddenmeer.nl. Kijk voor het complete overzicht op teamsportservice.nl Of kijk op sportwelzijnwieringermeer.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button