Uitgaan

Toneelgroep Het Volk in de Cultuurschuur

Advertentie:

Toneelgroep Het Volk speelt zaterdag 12 oktober Het Vermoeden van Poincare in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Twee heren zijn voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeelt, omdat het chalet waarin zij zich bevinden is ingesneeuwd. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in hun poging tot wederzijds begrip. Met onder meer een spontane pas de deux, poëtische teksten en zang trachten zij het gedwongen samenzijn draaglijk te houden. De kamer verlaten ze nooit, ondanks ferme voornemens voor een ski-tocht dan wel poging tot alpinisme. In de bijna lege ruimte bevindt zich slechts een raam, dat niet alleen uitzicht biedt op de buitenwereld, maar ook visueel inzicht geeft in de gedachtespinsels van de heren.

Humor en hilarisch
Trouwe bezoekers van het Volk kunnen hun hart weer ophalen aan deze voorstelling, waarin het nooit bewezen vermoeden van de Frans wiskundige Poincare een hilarische rol vervult. Nieuw publiek laat zich verrassen door de rijke en geestige dialogen. Met humor en mededogen weet Het Volk keer op keer het “mannelijk onvermogen” weer te geven.

Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten zijn de theatermakers en spelers van Het Volk. De regie is in handen van Michael Helmerhorst, onder andere bekend van theatergroep Vis a Vis.

Kaarten zijn te koop via www.decultuurschuur.nl.

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button