Voorlichting ‘Risicogedrag Jongeren’ in Middenmeer

LINK is de jongerenwerkorganisatie in Hollands Kroon. Op woensdag 16 oktober is er in de Meerbaak te Middenmeer een voorlichting, waar Link in samenwerking met Brijder, Gemeente Hollands Kroon en Icluzio Hollands Kroon bij aanwezig is om gezamenlijk in gesprek te gaan over het risicogedrag rondom jongeren.

De jongeren in Middenmeer zijn tegenwoordig erg actief en soms brengt dit risico’s met zich mee. De afgelopen periode komen er steeds meer signalen binnen bij de organisatie, dat mensen zich zorgen maken over hoe het gaat met jongeren, ook vanuit Middenmeer. Soms gaat dat over jeugd op straat en over de jeugd die hangt in “de Oude Beurs” , maar ook over jongeren, die normaal naar school gaan en daar met zorgwekkende zaken in aanraking komen.

Ontwikkeling of risicogedrag
Dat jongeren op een bepaalde leeftijd gaan experimenteren is bekend en dit hoort ook bij de verschillende ontwikkelingsfases, die zij doorlopen. Vaak gebeurt dit op het gebied van drank, drugs en seks. Maar tegenwoordig hebben we ook te maken met trends als sexting, Social Media en sociaal isolement. Wanneer moeten ouders zich zorgen maken? Waar is de grens tussen onschuldig experimenteren en risicogedrag? Hoe wordt dit gesignaleerd? Waar kunnen ouders heen als er een probleem is?

De inloop is vanaf 19.30 uur. Deelname aan de avond is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Ook koffie en thee worden gratis geschonken.

Mobiele versie afsluiten