Hollands Kroon

Nieuwe opvolger huisartsenpraktijk Parklaan

Advertentie:

Hollands Kroon – Dokter van der Wardt en dokter Verseveldt van huisartsenpraktijk Parklaan in Hippolytushoef gaan allebei met pensioen. Dit betekent dat er een nieuwe opvolger moet komen voor de praktijk.

Verseveldt is sinds 1 oktober 2021 met pensioen en van der Wardt stopt per 1 januari 2022. De afgelopen twee jaar is naarstig gezocht naar een opvolger, temeer daar er in de kop van Noord-Holland een groot tekort is aan huisartsen.

Gelukkig is er inmiddels iemand gevonden, namelijk dokter Wulfert van Ginkel uit Heiloo. Hij heeft al ervaring opgedaan als waarnemend huisarts in Noord-Holland. Wieringen kent hij goed door verschillende waarnemingen in Hippolytushoef en Den Oever. Tevens heeft hij gewerkt op de huisartsenpost in Den Helder.

Omdat de praktijk te groot is voor één arts zullen er ongeveer 700 patiënten moeten worden overgeplaatst naar andere huisartsen op Wieringen.

Alle patiënten hebben inmiddels een brief ontvangen met tekst en uitleg wat er gaat gebeuren met de verdeling.

“Wij hopen op deze manier de huisartsenzorg op Wieringen voort te kunnen zetten en voor elke Wieringer een goede huisarts en apotheek te bieden,” aldus Dico van der Wardt, mede namens Rieneke de Boer-Dijkstra (huisarts Elft) en Danielle Bischoff Tulleken (huisarts Hoge Poel).

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button