Den Helder

Vertraging nieuw riool Ooievaarstraat Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft bewoners aan de Ooievaarstraat in juni geïnformeerd over de vertraging met betrekking tot de aanpak van de wateroverlast in deze straat. Ze hoopten in oktober te kunnen starten met de werkzaamheden, maar de gemeente heeft laten weten dat dit nog niet zal lukken.

“Wij vinden het echt ontzettend vervelend dat het zo tegenzit. Dat het ook voor bewoners frustrerend is, snappen we helemaal. Het is echter niet anders en we moeten het ermee doen,” aldus projectleider R. de Wit. De voorbereidingen zijn wel klaar. Zo heeft aannemer Gebr. Minhard de werkplannen gemaakt en de materialen tijdig besteld.

De aanleg van het infiltratieriool is nu uitgesteld tot begin november. De leveringen worden dan verwacht. De
aannemer start niet eerder dan dat alle materialen binnen zijn, zodat de werkzaamheden in één keer kunnen
worden afgerond. Anders blijft de straat te lang open liggen.

Marktomstandigheden
“Mogelijk hebben inwoners zelf ook al gemerkt dat diverse spullen momenteel lastig verkrijgbaar zijn of erg duur zijn geworden. Onze aannemer heeft hier ook last van. Momenteel zijn er in de hele wereld grote tekorten aan grondstoffen voor kunststof. Dit zijn grondstoffen die onze leveranciers nodig hebben om rioolbuizen te maken. Door COVID-19 is de vraag naar deze stoffen verhoogd, maar is het aanbod laag. Producenten van kunststof kunnen momenteel maar de helft van hun normale hoeveelheid kunststof maken. Leveranciers geven daarom ook aan dat tekorten leiden tot het niet tijdig kunnen leveren aan aannemers voor projecten zoals de Ooievaarstraat,” legt De Wit uit.

Meer informatie
De gemeente hoopt zeer om nog dit jaar het infiltratieriool aan te kunnen leggen. Daar doen zij en de aannemer hun uiterste best voor. Over enkele weken worden de bewoners van de Ooievaarstraat verder geïnformeerd over de start van de uitgestelde werkzaamheden.

Bewoners die nog verdere vragen hebben kunnen contact opnemen via ra.de.wit@denhelder.nl of via het contactformulier op www.denhelder.nl/e-mail.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Deze smoes kunnen ze ook mooi gebruiken bij het instortende brugwachtershuisje…..

Wellicht ook interessant

Back to top button