Cultuur/NatuurDen HelderPolitiek

GroenLinks start actie voor vogelasiel

Den Helder – GroenLinks Den Helder vindt het onverteerbaar dat Vogelasiel De Paddestoel nog altijd geen vast nieuw onderkomen heeft en start daarom de actie ‘#openvogelasiel’. Met de actie, die op Dierendag (4 oktober) plaatsvindt, wil de partij op Facebook en Twitter aandacht vragen voor de snelle realisatie van een nieuw onderkomen in de Helderse Vallei.

“Eigenlijk wilden we ook jongeren vragen om een actiedansje te doen op TikTok maar dat durfden we zelf niet aan”, aldus het bestuur van GroenLinks Den Helder. “Het is voor ons onbegrijpelijk en onverteerbaar dat de hulp aan zieke en gewonde dieren door een vrijwilligersorganisatie als Vogelasiel De Paddestoel zo lang moet wachten op de gewenste actie door de gemeente.” Het oude gebouw van De Paddestoel werd in augustus gesloten nadat een tak door het dak was gevallen. Daarbij is asbest vrijgekomen. De vrijwilligers besloten de opvang definitief te sluiten en de dieren over te brengen naar andere opvangcentra. Inmiddels is duidelijk dat De Paddestoel tijdelijk open kan in een loods aan Handelskade.

Over de nieuwbouw in De Helderse Vallei is nog altijd geen zekerheid. Zo moet er nog goedkeuring worden verkregen van de provincie Noord-Holland. “Wij hopen dat het nieuwe Helderse college waar GroenLinks ook deel van uitmaakt de nieuwbouw van het vogelasiel weer concreet oppakt. GroenLinks is als vanzelfsprekend niet gelukkig met de situatie en wil zo snel mogelijk naar een passende, goede oplossing.” Het nieuwe college stelt de gemeenteraad binnenkort voor om een miljoen extra vrij te maken voor de bouw. Die financiële middelen zijn nodig vanwege prijsstijgingen in de bouwsector. Toch wil GroenLinks aandacht voor de kwestie: “Iedereen die er net als wij over denkt kan dit laten weten middels #openvogelasiel op Twitter en onze Facebookpagina.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Als ik het goed begrijp dan gaat het vogelasiel dus 1,8 miljoen (1.800.000 euro) kosten? Vraag me af wat voor een paleis dit gaat worden dan.

Back to top button
%d bloggers liken dit: