Cultuur/NatuurHollands Kroon

Natuurwerkdag in het Dijkgatbos

Wieringerwerf – Samen de handen uit de mouwen steken in de natuur, dat kan bij Staatsbosbeheer op zaterdag 5 november tijdens jaarlijkse Natuurwerkdag. Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Onder begeleiding van de boswachter en vrijwilligers van Staatsbosbeheer kunnen deelnemers in het Dijkgatbos aan de slag met het snoeien van bosranden en het maken van takkenrillen.

Het Dijkgatbos heeft op sommige plekken nog vrij harde overgangen tussen het bos en de kruidenrijke graslanden eromheen. Tijdens de natuurwerkdag gaan de deelnemers op een van deze locaties werken langs de bosranden, aan een meer geleidelijke overgang. Dit betekent dat de boompjes die daar opgekomen zijn gesnoeid en teruggezet gaan worden, zodat er meer licht op de bodem komt. Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten vogels en voor veel insecten. Het gesnoeide hout wordt op takkenrillen gelegd. Deze takkenrillen vormen een schuilplaats voor kleine, wilde dieren zoals insecten, amfibieën, egels en vogels.

Aanmelden voor de natuurwerkdag
Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 8 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen. Aanmelden kan via de website www.natuurwerkdag.nl. De dag begint om 10.00 bij de meest noordelijke ingang van het Dijkgatbos. Parkeren kan bij het monument ‘Gat in de Dijk’ of op de grote parkeerplaats. Vanaf daar is het circa tien minuten lopen. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button