Kop van Noord-Holland

GGD scherpt beleid rond soa-testen aan

Adverentie

Den Helder – Het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG), onderdeel van GGD Hollands Noorden, gaat werken met een strenger beleid bij de aanvraag voor een soa-test. Ook inwoners die ouder zijn dan 24 jaar kunnen door het aangescherpte beleid niet automatisch meer terecht bij het centrum voor soa-testen. De reden hiertoe is de grote vraag naar consulten en het oplopen van de wachttijden. Op deze manier kan het CSG zich blijven richten op de risicogroepen in onze eigen regio.

Met deze maatregelen volgt het CSG andere GGD’en in de regio Noord-Holland, die al langer met een postcodebeleid werken. Voortaan is in het afsprakenformulier het invullen van de postcode verplicht. Zo weet de aanvrager direct of deze in aanmerking komt voor een afspraak bij GGD Hollands Noorden.

Wie niet in aanmerking voor een afspraak bij het CSG kan terecht bij de eigen huisarts, de GGD in het eigen postcodegebied of bij een commerciële instelling. Voor verder informatie zie https://www.soaaids.nl/nl/soa-test.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button