Politiek

Willemsoord BV verwacht verlies van €193.000,-

Adverentie

Den Helder – De raad van commissarissen van Willemsoord BV verwacht een verlies van €193.000,- over het jaar 2023. Dit terwijl eerder was uitgegaan van een beperkte winst. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief van het Helderse college. De raad van commissarissen geeft aan dat het verlies over 2023 opgevangen kan worden met het eigen vermogen van de vennootschap en er geen directe financiële gevolgen zijn voor de gemeente als aandeelhouder. Dit leidt dus niet tot een geldvraag aan de gemeente.

Het verwachte verlies is voor een deel veroorzaakt doordat de kosten structureel sneller stijgen dan de opbrengsten. Belangrijkste factor is echter de incidentele lasten voor het onderzoek naar de implementatie van het warmtenet van circa € 125.000. Dit onderzoek heeft inzicht gegeven in de maatregelen die te nemen zijn voor het kunnen aansluiten van de monumentale gebouwen op het warmtenet. Het resultaat is dus relevant voor de toekomst, maar het warmtenet zal op korte termijn niet gerealiseerd worden.

Deze week start adviesbureau Panteia een extern onderzoek naar Willemsoord BV (en de stichting Erfgoed Den Helder). Onderwerp van onderzoek en advisering is onder andere de meerjarige exploitatiebegroting van de BV. De onderzoekers krijgen de meest recente gegevens over de exploitatie. Eind november ontvangt het college de rapportage van dit onderzoek, waarna zij de raad hierover informeren.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

3 reacties

  1. een onderzoek naar aansluiting warmtenet van 125.000 euro, nou er lacht er eentje zich helemaal suf nu ……..

  2. Mee eens, wat een geld voor een onderzoek!! Verder staat er: “Het resultaat is dus relevant voor de toekomst, maar het warmtenet zal op korte termijn niet gerealiseerd worden”. Dus wanneer ze over willen gaan op het warmtenet is het onderzoek zeer waarschijnlijk al achterhaald en zal er een vervolg onderzoek moeten plaatsvinden.

  3. Misschien kunnen ze beter bezuinigen op de salarissen van het management ? Elke maand veel geld opstrijken maar niet in staat om de boel behoorlijk te laten functioneren.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d