Nieuws

Derde overwinning voor Den Helder Suns

De Den Helder Suns hebben zaterdagavond in een goedgevulde sporthal Sportlaan hun derde overwinning dit seizoen geboekt. Tegen Aris uit Leeuwarden werd het uiteindelijk 74-63 in het voordeel van de Helderse basketballers.

Het was Nino Gorissen die namens de Suns de eerste twee punten op het scorebord zette. Voor Aris verzuimde Torben Tonjann die score te openen vanaf de vrije worplijn. Ook bij de Suns liep het zeker niet soepel in de beginfase. Je zou bijna kunnen stellen dat er met een kleinere ring werd gespeeld. Bij 5-6 had Aris de leiding en had de later topscorer Samuel Idowu de volledige Friese productie achter zijn naam staan.

Thibault Vanderheagen zorgde met een driepunter dat de Suns weer aan de leiding kwamen: 8-6. Dit was echter van korte duur, want via 10-13 was het Tijme van Dijk die vanachter de driepuntslijn 10-16 noteerde. Met een “behind the back” pass van Gorissen maakte Golan MIchaeli 15-18. Namens Aris was het andermaal van Dijk die de eindstand van de eerste tien minuten in het voordeel van Aris bepaalde: 15-20.

Lees verder bij mediapartner Den Helder Actueel

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button