Zakelijk

Veel belangstelling voor open huis Dunselman

Adverentie

Het open huis bij Bakkerij Dunselman kan zo langzamerhand wel worden toegevoegd aan de lange lijst van Helderse evenementen. Het jaarlijks terugkerende dagje mag zich altijd verheugen in grote belangstelling van de consumenten. In een lange rij voor de ingang stonden de bezoekers ook zaterdag geduldig te wachten om, via de rode loper en onder de kleurige ballonnenboog door, het gebouw te betreden.

Een zingende banketbakker onderhield de wachtenden met liedjes die allemaal te maken hadden met het beroep van de bakker. Eenmaal binnen werd een stukje boterkoek aangeboden en gingen de bezoekers de route door het bedrijf lopen. Enthousiaste medewerkers gaven uitleg bij de verschillende processen. Zo beschikt Dunselman nu ongeveer een jaar over een taartensnijmachine. Deze computergestuurde machine kan ronde en rechthoekige taarten of koeken snijden in verschillende maten, die dan wel allemaal gelijk zijn. Dit levert vooral veel tijdwinst op, omdat het voorheen met de hand gedaan werd.

Tineke van de afdeling banketbakkerij legt een mooi rood bolletje als finishing touch op de roze gebakjes. Bij het rollen van de kaasstengels staat een bordje dat assistent-bakker Julian slechthorend is en communiceert met gebaren. Hij is bijzonder blij dat hij met zijn handicap al sinds 2016 bij Dunselman werkt. Op de volgende tafel was een uitstalling te zien van chocoladefiguurtjes. Werkelijk alles is mogelijk en lijkt echt. We zien onder meer aardbeien, citroenschijfjes, kiwi’s, vlinders, pompoenen, bloemen, sinaasappels en nog veel meer.

Bakkerij
Wilco de banketbakker liet zien hoe de banketstaven in elkaar gerold worden. Alleen nog wat eigeel erover en ze kunnen de oven in. Op de volgende tafel speculaaspoppen voor ze de oven in gaan. Als we de route verder volgen komen we in de broodbakkerij, waar Vincent Heinsbergen graag uitlegt hoe bijvoorbeeld de Dubbel Donker broden gemaakt worden. Zo laat hij de bruine deegballen zien waaruit de broden gebakken worden. Door de ramen in de ovens zien we op draaiende etages de broden ontstaan.

In de volgende ruimte zien we hoe twee man stollen kneden en voorzien van spijs. De route eindigde met een markt waar diverse lokale partners van Dunselman een kraam hadden. Lokaal omdat ze graag de producten uit de regio gebruiken. Zo levert de Wieringer molen De Hoop uit Den Oever sinds mei 2019 gemalen graan voor de molenbroden. Van Tesselaar op Huisduinen komt de kaas voor de kaasstengels. Een kraam was helemaal ingericht om kinderen de gelegenheid te bieden een eierkoek te versieren die ze, verpakt in een doosje, mee mogen nemen. In een andere hoek stond een klein oventje waar de kleintjes koekjes mogen bakken.

Koffie
Natuurlijk was er ook een koffiehoek met een kleine versnapering en konden de liefhebbers nog een voordelige tas vol Dunselman producten aanschaffen. De bezoekers kijken vast al uit naar het volgend jaar. Dan bestaat het ambachtelijke familiebedrijf, met het predicaat Hofleverancier, 160 jaar.

Bekijk meer foto’s bij mediapartner Den Helder Actueel

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button