Cultuur/Natuur

Workshop natuurfotografie bij de Helderse Vallei

De Hersenzwam werd door Tineke van dichtbij vastgelegd (DHfoto)

De weersvoorspellingen waren slecht en het deelnemersaantal was niet zo hoog, toch was de workshop natuurfotografie bij de Helderse Vallei zaterdag een succes. Het weer werkte onverwacht mee en de vijf cursisten waren enthousiast en wilden van alles weten over de geheimen van de fotografie.

Op pad
Om tien uur verzamelden de deelnemers zich bij de Helderse Vallei. Ze werden door workshopleiders Dirk en Raymond getrakteerd op een uur vol theorie over de beginselen van fotografie en het leren kijken. Daarna was het de beurt aan de deelnemers om de beentjes te strekken en de camera ter hand te nemen. Via de Donkere duinen werd een route gevolgd naar Mariëndal waarbij de voetjes niet droog bleven. Als bonus stonden ze als groep wel letterlijk oog in oog met de Schotse Hooglanders uit dit gebied.

Bespreken
Na afloop van de ronde werden de foto’s van de cursisten op de laptop overgezet en via de beamer besproken. “Een prima manier om te zien hoe anderen je foto’s interpreteren, en te ervaren hoe anderen de route in beelden hebben vastgelegd”, aldus Dirk “We waren aangenaam verrast over de foto’s die we te zien kregen, vooral leuk om te zien dat het uurtje theorie de deelnemers een stapje verder helpt”, vertelt Raymond.

Antoinette leert door het gaas heen fotograferen met een magisch trucje van Dirk (DHfoto)

 

Deelnemer Jaap ging vol voor dat mooie plaatje (DHFoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button