Texel

Huisarts komt op Texel niet thuis prikken

Advertentie:

Texel – De inwoners van Texel vanaf 75 jaar hebben afgelopen week een oproep ontvangen om zich in de periode van 27 februari tot en met 2 maart te laten vaccineren tegen corona. Er kan een afspraak worden gemaakt voor vaccinatie in TXL Sporthal in Den Burg. Het is goed te weten dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de normale griepprik, huisartsen niet thuis komen prikken. Dat gebeurt uitsluitend bij mensen die wonen een van de kleinschalige woonvormen op het eiland. Daar komt het mobiele huisartsenteam van HKN tussen 3 en 5 maart langs.

Een dringend advies aan de doelgroep 75-plus is om, voor zover men dat nog niet heeft gedaan, een afspraak te maken via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat aangegeven. Het callcenter van GGD Hollands Noorden is ook in het weekend bereikbaar. Na 2 maart is het voor de 75-plussers niet meer mogelijk om zich op het eiland te laten vaccineren. Een alternatief is dan de priklocatie in Den Helder, die op 8 maart opengaat.

Mensen die een écht vervoersprobleem hebben, kunnen op 1 en 2 maart contact opnemen met Texels Welzijn (0222-312 696).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button