LOS Den HelderRegio Noordkop

Extra lange jubileumuitzending voor Pure Indie

Den Helder – Het Regio Noordkop radioprogramma “Pure Indie” viert komende zaterdag de 500e aflevering. Dat doen de presentatoren met een extra lange jubileumuitzending, zoals altijd live te horen via LOS radio.

Lang was presentator Mark de Vries werkzaam in de muziekbranche. Naast muzikant was hij ook bedrijfsleider van de Free Record Shop in Den Helder en later platenspeciaalzaak Van Leest in Alkmaar. Ondanks dat het werk ophield, bleef de passie voor nieuwe muziek en bandjes door zijn aderen stromen. Mede daarom begon De Vries, inmiddels alweer ruim tien jaar geleden, het radioprogramma LOS Puur dat later omgedoopt zou worden tot Pure Indie.

Goede vriend Simon Smith uit Schotland schoof al na enkele maanden regelmatig aan en werd als co-presentator al snel een integraal onderdeel van het programma. Zijn toen nog, beperkte beheersing van het Nederlands dwong hem om zijn presentatie in het Engels te doen. Echter bleek dit uit nood geboren element al snel iets dat de luisteraars juist erg leuk vonden! Toen is het concept van het half Nederlands en half in Engels gepresenteerde radioprogramma ontstaan. Omdat Simon vanwege zijn werk regelmatig moet reizen, werd Engelsman Tom Bradley gevraagd om als stand-in te fungeren. Al snel was de klik en vriendschap daar en werd besloten het programma voortaan met zijn drieën te doen.

Aandacht geven aan en het draaien van onbekende pareltjes uit de wereld van de onafhankelijke muziek, dat is waar het bij Pure Indie om gaat. Ze draaien bijna alleen maar primeur singles van artiesten die later groot kunnen worden. Zo waren zij toentertijd één van de eersten, zo niet de eerste, die bijvoorbeeld bands als Nothing But Thieves draaiden, of Two Door Cinema Club en Twenty One Pilots. Zelfs Ed Sheeran kwam ooit voorbij, toen deze nog een onbekende singer-songwriter was.

500
Inmiddels zijn de heren tien jaar en 499 shows verder. Een feestje waard dus! Zaterdag 6 november gaan Mark, Tom en Simon voor de 500e keer ‘de Lucht in’, voor weer een nieuwe aflevering van Pure Indie. Een twee uur durende special met muzikale hoogtepunten, ingezonden felicitaties van vele internationale artiesten en bijzondere gasten die veel voor het programma hebben betekent.

Luister dus en doe mee op de Livechat!
Pure Indie Radio 500, met Mark, Tom en Simon
Zaterdag 6 november 19.00-21.00 LIVE op LOS Radio, onderdeel van Regio Noordkop
pureindie@pureindie.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button