Hollands Kroon

Geen “de tulen benne gaar” meer van Edwin Bellis

Bekende Wieringer overleden

Advertentie:

Hippolytushoef – Eén van de bekendste Wieringers, Edwin Bellis, is woensdagmorgen op 52-jarige leeftijd overleden. Wie kent hem niet van de kreet tijdens de Hippofeestdagen: “de tulen benne gaar”.

Een gedreven bakker die altijd klaarstond voor een praatje in zijn winkel. Edwin sprong ook altijd handig in op de actualiteiten op dat moment. Zo was hij verantwoordelijke voor de afsluitdijkjes, maakte hij gebak in de vorm van een botswagentje en gooide hij de moorkop (naam mocht niet meer) in de reclame, wat hem landelijke publicatie opleverde.

Ook op de succesvolle Halloweenmarkt was hij altijd luid en duidelijk aanwezig. Hij presenteerde zijn producten op een manier dat je er niet meer omheen kon. Tot dit jaar van de Wieringer kermis stond hij aan de deur om iedereen te laten weten dat de tulen weer gaar waren. Elk jaar was het een feestje en verkocht hij vele tulen die wij en zijds bekend waren.

Ziek
In november 2020 kreeg hij de diagnose blaaskanker en begin oktober dit jaar krijgt hij te horen dat er geen verdere behandeling meer mogelijk is. Al voordat hij de diagnose kreeg was er altijd al een wens om met de eigen zeilboot een wereldreis te maken. Nadat bekend werd dat er geen verdere behandeling mogelijk was, heeft zijn vrouw Audry een formulier ingevuld en heeft de hele familie via de Stichting Vaarwens nog een mooie vaarreis kunnen maken.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button