Hollands Kroon

Onthulling kunstwerk Donkerte van de Wadden

Hippolytushoef – Drie oud-bestuursleden van het Wieringer Eilandmuseum hebben gezamenlijk het kunstwerk “Donkerte van de Wadden” onthuld bij de ingang van het museum . Dat gebeurde in het bijzijn van de maker, beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold uit Haringhuizen. Het kunstwerk is gemaakt op initiatief van André Lont, de huidige voorzitter van het museum.

Het museum is deelnemer aan het programma “Donkerte van de Wadden” en heeft afgelopen jaar diverse onderdelen gerealiseerd. In een nieuwe rijtuigenloods is een film te zien over de zonsondergang, de donkerte van de nacht en de zonsopgang in het gebied rondom het museum. Ook is een aparte ingang op het terrein naar de unieke donkertebelevingsplek gerealiseerd.

Tijdens een feestelijk bijeenkomst vertelde Rutger Jan over de achtergrond van het kunstwerk. “Het museum hoopt volgend jaar in de zomer de officiële museumstatus te verkrijgen”, liet André Lont weten. Een video over de onthulling is te bekijken op Youtube.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button