Den HelderPolitiekVideo

Participatieplatform In Gesprek verwelkomt 1000e deelnemer (video)

Advertentie:

Den Helder – Meepraten over het hondenbeleid, de ondernemer van het jaar of de stelling van Den Helder? Dat kan via participatieplatform ‘In Gesprek’ van de gemeente Den Helder. Steeds meer mensen weten de website te vinden: sinds de lancering in maart 2021 schreven meer dan 1000 burgers zich in om mee te praten met de gemeente. Op 3 november kreeg de 1000e deelnemer een bos bloemen van wethouder Pieter Kos.

Gerrit Kooij, eigenaar van Sportclub Theo Komen, schreef zich in om mee te praten over het hondenbeleid van de gemeente. “Ik heb zelf een hond dus door dat onderwerp ben ik op het platform terecht gekomen. Als je de mogelijkheid hebt moet je als burger je stem laten horen.” vindt Kooij. Hij is echter niet van mening dat je over álle onderwerpen mee moet praten: “De economische groei van de stad is niet mijn vakgebied, dus daar praat ik niet over mee. Maar als iets mij aangaat zal ik zeker van me laten horen.”

Het platform ging in maart 2021 online en heeft sindsdien meer dan 1300 deelnemers. Wethouder Pieter Kos is trots op dat aantal, maar vooral op de goede gesprekken met de burgers: “Er zijn in Den Helder veel mensen betrokken bij de omgeving en de stad, en het is mooi dat we dat met dit platform kunnen faciliteren.” Volgens Kos helpt het platform de bestuurders ook om hun werkwijze aan te passen aan de burgers: “Wat ik tot nu toe de belangrijkste verandering vindt is dat we minder vanuit onze eigen overtuiging werken, maar de inwoners zelf suggesties laten doen en daarover laten stemmen.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Klus valt op dek dat bestuurders hun werkwijze aanpassen aan de burgers

Wellicht ook interessant

Back to top button