Uitgaan

Steltlopers bezoeken op het schor van Balgzand

Den Helder – Het Balgzand is een van de plekken waar de vogeltrek op en top is te beleven. Dat weet Landschap Noord-Holland als geen ander en daarom wordt op zaterdag 13 november een boeiende excursie georganiseerd op dit stukje wad. Ook in de wintermaanden zitten er grote groepen vogels op het Balgzand. Ze vinden er een overvloed aan voedsel wanneer het laag water is. Hun lange poten komen goed van pas in deze natte omgeving. Vogels met zulke lange poten worden daarom aangeduid met de naam ‘steltloper’.

In deze tijd van het jaar zijn zowel kleine steltlopers als kanoet- en bontestrandloper verwachten. Grote soorten zijn de wulp en scholekster. Maar er zijn ook allerlei soorten eenden te vinden en misschien een roofvogel op zoek naar een prooi. In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Landschap Noord Holland leent hiervoor fietsen uit. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna vijf kilometer. Onderweg naar het schor zijn ook vogels te zien.

Meegaan?
De excursie is zaterdag 13 november van 14:00 tot 16:30 uur. Het vertrekpunt is Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje, Oostoeverweg 80. De kosten voor deelname voor volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00, donateurs € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00. Verdere informatie en reserveren via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button