Den HelderUitgaan

Structureel budget voor Helderse seniorenmiddagen

Advertentie:

Den Helder – Goed nieuws voor de organisatie van de Helderse Seniorenmiddagen. Het college heeft besloten voortaan extra financiĆ«le middelen beschikbaar te stellen, zodat de middagen ook in 2022 en de jaren erna kunnen worden georganiseerd.

Het bestuur gaf eerder aan noodgedwongen te moeten stoppen met de middagen. Dit terwijl deze middagen al vele jaren een onverminderde populariteit onder de groep ouderen geniet en vooral mogelijk zijn omdat een grote groep vrijwilligers er veel vrije tijd in steekt om deze vaak alleenstaande ouderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Een van de doelen van deze middag is de bestrijding van eenzaamheid met name onder ouderen.

Om de Seniorenmiddagen te kunnen blijven organiseren, is een budget van 4.000 euro per jaar nodig. Dit wordt met ingang van volgend jaar structureel toegekend vanuit het budget Wmo. De eerstvolgende middag is de kersteditie. Die vindt plaats in De Kampanje, op 15 december.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button