Den HelderHollands Kroon

Zwembaden Noordkop vrezen personele tekorten door QR-controle

Adverentie

Noordkop – De coronamaatregelen die 6 november ingaan betekenen onder meer dat zwembaden hun volwassen bezoekers moeten gaan controleren via de CoronaCheck-app. Eerder deze week lieten verschillende brancheorganisaties in een open brief aan de Tweede Kamer weten niet achter deze maatregel te staan. De zwembaden in de Noordkop hebben nog geen beslissing genomen, maar voorzien nu al personele tekorten.

De grote vraag die bij de meeste zwembaden speelt gaat over de uitvoerbaarheid. De meeste zwembaden in de regio zijn al krap bemand en iemand extra inroosteren om de QR-codes te scannen is niet zomaar te regelen. Aquacentrum Den Helder geeft in een grove schatting door dat ze, als ze de check helemaal volgens het boekje willen uitvoeren, per week zo’n 5 tot 6 extra personeelsleden nodig hebben. Het probleem: “die zijn er niet”.

De zwembaden hebben nog tot en met vrijdag om de plannen rond te krijgen. De krappe bezetting dwingt de bedrijfsleiders om creatief te zijn en binnen de precieze tekst van de maatregel naar oplossingen te zoeken. Er is echter geen onwelwillendheid tegenover de regels. “Als het moet doen we het, maar we hadden het liever anders gezien”, laat een zwembadbestuurder weten.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button