Hollands Kroon

Arbeidsmigrantenverblijf aan De Stek in Wieringerwerf uitgebreid

Wieringerwerf – Het college van de gemeente Hollands Kroon heeft toestemming gegeven voor de bouw van 39 extra logiesunits ten behoeve van de huisvesting van 78 tijdelijke medewerkers aan De Stek in Wieringerwerf. In het pand van het bedrijf Flexwonen.nu wonen al 153 tijdelijke medewerkers.

De vergunning van het college is voor een duur van twintig jaar. Met het besluit krijgt het bedrijf ook toestemming om een tweetal fietsenstallingen te bouwen. Het oorspronkelijke verzoek voor de bouw van de extra units dateert al uit november 2020. De beslistermijn heeft tijdelijk stilgelegen omdat de aanvraag onvolledig was. Het plangebied betreft een grasveldje in het verlengde van het bestaande logiesverblijf. Vlak langs de snelweg A7.

De aanvraag past niet binnen het bestemmingsplan. Het is namelijk een bedrijventerrein. Het college verleent daarom een omgevingsvergunning voor strijdig gebruik. De overweging is dat het plan binnen de bestaande beleidsregels past. Arbeidsmigranten mogen maximaal zes maanden aaneengesloten wonen in het pand aan De Stek. Er moet altijd een beheerder aanwezig zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button