Sport

Dames Den Helder Suns maken het zichzelf moeilijk, maar winnen wel!

Advertentie:

Den Helder – De Den Helder Suns Dames hebben donderdagavond in eigen huis met 58-55 gewonnen van Lekdetec en daarmee de koppositie in de competitie overgenomen van Grasshoppers. Die ploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en is op 12 november (op bezoek in Den Helder) de volgende tegenstander. Captain Janiek van Veen werd donderdag topscorer met 16 punten.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel en pakte direct een 7-0 voorsprong dankzij scores van Van Veen, Kiki Fleuren en Leonie Plagmeijer. Uiteindelijk werd het eerste kwart met 16-9 afgesloten en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Helderse dames. Tot 23-14 leek het een eenvoudige avond te worden, maar dat was uiteindelijk niet het geval. De bezoekers kwamen beter in hun spel en de Suns misten teveel scores en begonnen juist wat slordiger te spelen. Het gevolg was dat de dames uit Bemmel halverwege met 25-26 voorstonden.

In het derde kwart deden beide teams weinig tot niets voor elkaar onder en ging het qua scores redelijk over en weer. Met 43-44 op het scorebord werd aan de laatste tien speelminuten begonnen en ook in dit laatste kwart was het lang stuivertje wisselen, maar uiteindelijk wisten de Suns toch een klein gaatje te slaan. Dat bleek, ondanks dat de bezoekers nog dichtbij kwamen en in de slotseconden met een (mislukte) driepuntspoging nog gelijk probeerden te maken, voldoende voor de moeizaam bevochten overwinning.

Scores: Janiek van Veen 16, Kelsi Lidge 10, Kiki Fleuren 9, Lotte Toornstra 7, Leonie Plagmeijer 4, Amber Lewakabessy 4, Melissa ’t Jong 4, Mecx van Linge 2, Iris Vennema 2.
Bij Lekdetec.nl speelde Lisanne de Jong als enige van de avond alle 40 minuten. Zij werd voor de bezoekers topscorer met in totaal 15 punten.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button