Hollands KroonPolitiek

Gemeenteraad akkoord met verhogen budget brandweerkazerne Middenmeer

Advertentie:

Middenmeer – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft donderdagavond ingestemd met het beschikbaar stellen van een aanvullend budget van €1.095.000,- voor de bouw van de brandweerkazerne in Middenmeer. Het oorspronkelijke budget voor de bouw van de brandweerkazerne was €1.565.000,-, maar door prijsstijgingen wordt dit ver overschreden.

Het voorstel stond eerder op de agenda voor de raadsvergadering van 13 oktober. Toen bleek echter dat het stuk niet gereed was voor besluitvorming omdat er een rekenfout was gemaakt. Het gevraagde budget kwam uiteindelijk nog twee ton hoger uit. Stijgende kosten zijn aan de orde van de dag, maar projecten kunnen niet zomaar stil komen te liggen.

De gemeenteraad ging donderdagavond dan ook schoorvoetend akkoord, net als toen om extra budget werd gevraagd voor Campus de Terp. De stijgende bouwkosten zijn niet tegen te houden en zetten extra druk op de gemeentelijke begroting. Henk van Gameren van LADA & Anders noemde de hoogte van de budgetoverschrijding ‘bizar’ en gaf aan met heel veel tegenzin en uit pure noodzaak toch in te stemmen. Dat sentiment leek breed gedeeld.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button