Cultuur/NatuurHollands Kroon

Kleindierenshow in Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – Kleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen houdt op zaterdag 12 november voor de 26ste keer de jaarlijkse kleindierenshow. Er zijn meer dan 400 dieren te bezichtigen die allemaal worden gekeurd. De show vindt plaats in de manege van de Wironruiters aan de Lonjeweg 1 te Hippolytushoef.

“We zijn zeer verheugd dat er van de fokkers een fraai aantal van meer dan 417 dieren zijn te bezichtigen zoals oorspronkelijke duiven, sierduiven, kleine knagers, cavia’s en natuurlijk de konijnen”, aldus de organisatie. Helaas kunnen dit jaar niet de hoenders en watervogels tentoon worden gesteld in verband met de uitbraak van de vogelgriep in Nederland.

De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd, zij beoordelen raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Ook bepalen de keurmeesters de ereprijzen en vele andere prijzen voor elke diergroep en geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij met de dieren verder kan fokken of wat hij moet verbeteren.

Tijdens de show zijn diverse leden van Nut en Genoegen aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden. De hele show wordt verzorgd en georganiseerd door vrijwilligers. De show duurt van 09.00 uur tot 16.30 uur. De entreeprijs voor volwassen is €2,00 en voor kinderen tot 16 jaar €1,00.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button