Den Helder

Plannen voor vier omheinde hondenvelden in Den Helder

Den Helder – Er zijn concrete plannen voor de aanleg van vier omheinde hondenvelden in de gemeente Den Helder. Dat vertelde wethouder Petra Bais woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering over de begroting. Op 30 november krijgt de Raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer een presentatie over de voornemens.

Fractie Pastoor kwam woensdagavond met een motie over hondenvelden. De partij wilde het college opdragen twee omheinde speelvelden voor honden te laten bouwen. Daarvan moest er één in Julianadorp en één in Den Helder komen te staan. Al snel kon de motie weer worden ingetrokken: Het college is al bezig met een dergelijk plan, dat zelfs omvangrijker is dan de wens van Pastoor.

Al vorig jaar is er namelijk, mede op initiatief van de VVD, binnen de gemeente een traject gestart om opnieuw te kijken naar het beleid over uitlaatgebieden. De wijze waarop dat in de gemeente is geregeld blijkt rommelig te zijn, aldus wethouder Bais. Daarop is een volledig nieuw beleidsstuk gemaakt, op basis van een uitgebreid participatietraject. De wethouder verklapt dat er met het nieuwe beleid ook ruimte is voor de realisatie van vier omheinde hondenvelden. Eind november is er meer duidelijkheid over de precieze locaties.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button