Den HelderHollands KroonSchagen

Brede Haagse steun voor maatregelen N9

De CDA-motie om te onderzoeken wat de kosten zijn voor maatregelen om de N9 veiliger en beter te maken is dinsdag met brede steun aangenomen in de Tweede Kamer. Het benodigde geld is met de motie in principe ook al toegezegd, wat betekent dat er nu echt stappen gezet gaan worden ten gunste van de bereikbaarheid van de Noordkop.

Een delegatie van de Helderse CDA-fractie was naar Den Haag gegaan om het belang van de motie en de regio te benadrukken “met wie we maar te spreken kregen”, aldus fractievoorzitter Harmen Krul. “Fantastisch dat het is gelukt, de motie kreeg steun van vrijwel alle partijen, dus dat is heel positief.”

“De Kamer heeft nu gezegd dat er maatregelen moeten komen om de veiligheid van de N9 te verbeteren. Onder meer de verdubbeling en andere mogelijke maatregelen worden onderzocht met geld uit de MIRT. De insteek op verkeersveiligheid heeft goed uitgepakt en heeft als bijkomend effect dat de economische bereikbaarheid veel beter wordt en dat is is hartstikke mooi meegenomen.” Krul benadrukt dat het voor een regio die zo ver van Den Haag ligt doorgaans erg lastig is het eigen belang op de agenda te krijgen, want veel regio’s in het land proberen dat.

N77
De regionale politiek zet zich ook in voor de N77, de weg tussen Den Helder en Middenmeer. “Als regio zeggen we daarmee lossen we de bereikbaarheidsopgave op, daar staat iedereen achter, maar staat los van de maatregelen voor de N9. Die wordt gerealiseerd om vooral de veiligheid te verbeteren.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button