Den HelderMaritiem

Den Helder stelt zich kandidaat voor Sail 2023

Advertentie:

Sail Den Helder stelt zich vrijdag 6 december kandidaat als officiële start- of stophaven in de Tallship Races in 2023. Dat doet de Stichting Sail Den Helder door -samen met de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en de Koninklijke Marine- het zogeheten bidbook aan de directie van Sail Training International (STI) aan te bieden.

STI is de organisatie die de jaarlijkse zeilraces voor Tall Ships organiseert. Het aanbieden vindt plaats in Antwerpen tijdens de International Sail Training & Tall Ships 2019 conferentie. Den Helder wil graag één van de havens zijn in het programma voor de Tall Ship Races in 2023. Het is, zoals ondertussen gebruikelijk, de bedoeling dat Sail Den Helder gelijktijdig met de Marinedagen wordt gehouden.

Een van de belangrijkste doelstellingen van de organisatie Sail Training International en van Sail Den Helder is om jongeren tussen de 15 en 25 kennis te laten maken met de zeilwereld. Jongeren kunnen unieke en onvergetelijke ervaringen op doen, door mee te varen. op één van de Tall Ships of deel te nemen in de organisatie van Sail.

Bidbook
In het bidbook staat wat Den Helder, Texel en Hollands Kroon allemaal kunnen bieden en wat de mogelijkheden en plannen zijn voor Sail Den Helder in 2023. Sail Den Helder biedt een uitstekende gelegenheid om Den Helder en de regio te promoten en past binnen de doelstellingen om regelmatig grootschalige maritieme evenementen te organiseren. In april of mei 2020 wordt bekend gemaakt of Sail Den Helder deel uitmaakt van het STI race-programma.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button