Den HelderNoord-Holland

Lokale CDA naar Den Haag voor stemming over N9

De Tweede Kamer stemt vanmiddag (dinsdag 3 december) rond de klok van 15.00 uur over de verdubbeling van de N9. Deze stemming vindt plaats naar aanleiding van een motie, ingediend door Tweede Kamerlid De Pater van het CDA. Voor lokale raadsleden een dermate belangrijk besluit, dat zij richting Den Haag trekken.

Fractievoorzitter Harmen Krul: ‘’We gaan heen om het belang van Den Helder te vertegenwoordigen en hopelijk het laatste zetje te geven. Het is voor onze regio ontzettend lastig om op de landelijke agenda te komen. Op de eerste, tweede en derde plaats komt vaak de randstad. We zijn enorm verheugd dat het met een lokaal regionale inspanning van CDA-fracties gelukt is dit naar de kamer te brengen.”

Dat de minister het voorstel met een positief advies heeft voorzien is volgens de lokale politici geen reden om achterover te leunen. ‘’Het is eerder gebeurd dat voorstellen het toch niet halen, ondanks dat positief advies. Ook in Den Haag kan geld maar één keer uitgegeven worden. Als andere Kamerleden uit andere regio’s de pijlen liever op hun regio mikken kan het zomaar een andere kant opgaan. We zullen er (lees: Kamerleden) meerdere spreken en ons hard maken voor Den Helder.”

Veiligheid
De verdubbeling van de N9 is niet de enige boodschap die het CDA meeneemt richting de Tweede Kamer. “Voor de N9 moet een structurele veiligheidsoplossing komen. Enerzijds door het gedrag van bestuurders ontstaan er veel ongelukken, maar dat komt deels door de te smalle weg. Echter zetten wij voor de bereikbaarheidsoplossing in op de N77. Door Hollands Kroon. Ook dit zullen wij meegeven”, aldus de jonge fractievoorzitter.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button