Den Helder

Stichting Huurdersbelang Den Helder zoekt nieuwe wijkcommissieleden

Advertentie:

Den Helder – Stichting Huurbelang Den Helder is op zoek naar nieuwe wijkcommissieleden. Huurders van Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV die graag meehelpen aan het verbeteren van hun wijk kunnen zich tot 24 november 2023 kandidaat stellen voor de wijkcommissies van Stichting Huurdersbelang Den Helder (SHB). De uiteindelijke verkiezingen vinden begin 2024 plaats.

Wijkcommissieleden komen op voor de belangen van de huurders van Woningstichting Den Helder/Helder Vastgoed BV bij de verhuurder en zijn een spreekbuis namens de huurders. De wijkcommissie speelt een belangrijke rol bij de besluitvorming van de verhuurder en is betrokken bij de plan- en besluitvorming in de eigen wijk. Een voorbeeld van werkzaamheden die SHB doet, is het mede opstellen van de prestatieafspraken samen met de verhuurder en de gemeente Den Helder of de gemeente Schagen.

Huurders van Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV ontvangen in november een brief en een kandidaatstellingsformulier. SHB vraagt aan iedere kandidaat of ze in het kort willen motiveren waarom ze zich kandidaat stellen. Het formulier dient voor 24 november terug gezonden worden.

Verkiezingen
Na 24 november stelt SHB een kandidatenlijst per wijk op voor de uiteindelijke verkiezingen. Deze verkiezingen vinden in maart 2024 plaats. De uitslag van deze verkiezingen is medio april 2024 bekend, waarna op 8 april 2024 de installatie van de nieuwe wijkcommissies plaatsvindt.

Meer informatie over SHB en de verkiezingen staat op www.shbdenhelder.nl. Voor vragen kunnen mensen terecht bij Adriana Hogendoorn, voorzitter@shbdenhelder.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

2 reacties

  1. zijn dat die zeer gewaardeerde vrijwillige commissieleden die tegenwoordig verplicht een aantal uur per dag de straat moeten aanvegen en papier moeten prikken?
    niet vreemd he dat ze geen mens meer kunnen vinden met zulke verplichtingen

  2. Bedankt voor jullie inbreng. We nemen dit mee en gaan in conclaaf met het RA

Wellicht ook interessant

Back to top button