Zakelijk

Rabobank doneert € 100.093,- uit Coöperatiefonds

Advertentie:

De laatste bijeenkomst dit jaar van de commissie Coöperatiefonds was zeer succesvol voor de aanvragers van een donatie van de Rabobank. Vijftien verenigingen dienden een aanvraag in, dertien aanvragen werden toegewezen. Daarbij doneert de bank een totaalbedrag van € 100.093,-

“Wij hebben een gezonde discussie gevoerd over de aanvragen, waar we bij het ene project unaniem voor waren en bij een ander wat meer discussie hadden,” zegt commissie- en ledenraadslid Jeroen van het Kaar. “Mooi om te zien dat Rabobank Kop van Noord-Holland zoveel goede doelen in de regio ondersteunt. Niet alleen met geld maar ook met kennis en netwerk.”

Donaties in de Gemeente Den Helder

 • Centrum Financieel Fit Den Helder krijgt € 30.000,- voor het realiseren van een centrum waarin consuminderen het centrale thema is. Zij ontvangen dit bedrag verspreid over drie jaar.
 • Met een bedrag van € 7.500,- ontvangt Stichting Helderse Draaiorgelvrienden in Den Helder een bijdrage voor de aankoop van een nieuw draaiorgel.
 • Voor het opzetten van een namenmonument in het stadspark van Den Helder krijgt de Stichting Herdenkingsstenen Den Helder een donatie van € 15.000,-.
 • Met een bedrag van € 5.000,- schaft Koningin Julianaschool uit Den Helder een nieuw speeltoestel aan voor op het schoolplein.
 • Stichting Barend van Spreekens kan met de donatie van € 5.000,- een start maken met het restaureren van de eerste motorstrandreddingsboot De Barend van Spreekens.

Donaties in de gemeente Texel

 • Stichting Luchtvaart en Oorlogsmuseum Texel ontvangt € 10.000,- voor het opzetten van een experience over de Georgische opstand op een historische locatie waarbij film, licht en geluid de ingrediënten zijn voor de nieuwe presentatie.
 • Met een bedrag van € 6.555,- krijgt Stichting Schooltij SWS De Vliekotter op Texel een bijdrage voor de aanschaf van een speelschip voor op het plein.

Donaties in de Gemeente Schagen

 • Om de dieren veilig en diervriendelijk te vervoeren krijgt Stichting Kinderboerderij Schagen een bedrag van € 1.400,- voor de aanschaf van een nieuwe veewagen.
 • Stichting De Zijper Molens in Schagen ontvangt € 7.500,- voor dorpsontwikkeling en het versterken van de identiteit door aanleg van Molenpad Molen P.
 • Harmonie Gezelschap De Eendracht schaft van de toegezegde € 1.200,- zeven nieuwe muziekinstrumenten aan.
 • Voor de aanschaf van licht en geluidsapparatuur ontvangt Muziekvereniging De Toekomst in Lutjewinkel een donatie van € 1.000,-.
 • Voor de aanschaf van zonnepanelen voor op het dak van de tenniskantine ontvangt de Tennisvereniging ’t Zand een bedrag van € 2.438,-.

Donaties in de gemeente Hollands Kroon

 • Met de toegezegde donatie van € 7.500,- wil Stichting Thuishuis Winkel een gemeenschappelijke ruimte van het Thuishuis opnieuw inrichten.

Winst Rabobank terug naar de samenleving
Rabobank Coöperatiefonds heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. Met donaties uit het Coöperatiefonds draagt Rabobank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema’s zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving.

Een mooi project, maar niet de middelen?
Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button