Hollands Kroon

Progroen & Milieu en Hollands Kroon gestart met Bokashi project

Adverentie

Hollands Kroon – Samen met Progroen & Milieu is de gemeente Hollands Kroon kortgeleden begonnen met het maken van bodemverbeteraar Bokashi. Bokashi is een Japanse uitvinding en betekent ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Dat betekent dat voedselafval, maar ook bijvoorbeeld tuinresten, mest of stro worden omgezet in stoffen die goed zijn voor de bodem.

Het is een soort kringloop waarbij het bodemleven verbetert en planten betere voedingsstoffen krijgen. In het geval van Hollands Kroon wordt bladafval uit de woonkernen naar de werf van Progroen & Milieu aan de Randweg in Anna Paulowna gebracht. Daar wordt het omgezet tot Bokashi.

Wanneer dit gedaan is, wordt de Bokashi in het voorjaar over verschillende plantsoenen verspreid. “Zo verbeteren we daar de bodem”, aldus de gemeente. “Dit zorgt voor een betere groei van de struiken en bomen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button