Cultuur/NatuurHollands Kroon

Wethouder en Cultuur Platform Hollands Kroon willen nota’s bibliotheken en cultuurbeleid “herijken op basis voortschrijdend inzicht”

Advertentie:

Hollands Kroon – Robert Leever (wethouder economie en brede welvaart, Onafhankelijk Hollands Kroon), Joop Luten (voorzitter Cultuur Platform Hollands Kroon) en Ton van der Winden (co-voorzitter CPHK) hebben naar eigen zeggen een inspirerend eerste overleg gehad. Er werd gesproken over de bereikte resultaten van het cultuurplatform, het vergroten van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het CPHK in het culturele veld.

Leever wil graag samen met het CPHK cultuur nog beter op de kaart zetten. Hij wil dat alle kinderen, los van het inkomen van ouders, structureel in aanraking komen met kunst en cultuur. Voor scholen is daarbij naar zijn mening een belangrijke rol weggelegd. In dat verband noemde het CPHK het succesvolle Muziek in de Klas project.

Afgesproken werd dat het CPHK de nota’s over bibliotheek voorzieningen en cultuurbeleid zal herijken op basis van voortschrijdend inzicht. Het CPHK uitte verder de wens om naast de bestaande ambtelijke ondersteuning ook in de gemeentelijke organisatie terug te kunnen vallen op een cultuurexpert om gewenst beleid te ontwikkelen. De wethouder stond hier positief tegen over.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button