Sport

DWOW onderuit tegen DWB

Advertentie:

Wervershoof – De veldvoetballers van DWOW verloren zondag in de derde klasse met 4-2 van DWB. Het team van trainer Edwin Wittink kreeg te weinig, vlak voor tijd kwam men nog op 2-2.

Joop Groot opende in de zevende minuut de score door de 0-1 tegen de touwen te schieten. Een dik kwartier later waren de teams alweer op gelijke hoogte. Er was discussie of deze kopbal na een corner wel rechtsgeldig was. De arbiter bleek echter onverbittelijk. Vrijwel direct na het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg op 2-1.

Wittink bracht daarna wijzigingen aan in zijn team. “We probeerde extra aan te dringen. Dat moest met een extra man voorop en achter een op een”, aldus de DWOW-coach. “En er kwamen al snel kansen. Een mooie actie en voorzet van Martijn van Oers, en de inzet van Byarn Quinten werd van de lijn gehaald.” Drie minuten voor tijd leek het erop dat DWOW een punt zou gaan pakken. Een vrije trap van een meter of 25 werd door Quinten in de linker bovenhoek geschoten: 2-2.

95e minuut
Daarna liet de scheidsrechter nog minuten doorspelen “In de 95ste minuut werd een vrije trap voor DWB door een speler van ons tot voorzet gepromoveerd. Een speler van DWB kon inkoppen. De 4-2 viel een minuut later, en was slechts interessant voor de statistieken.” Wittink had een duidelijk oordeel over het gespeelde duel. “We hadden een punt kunnen pakken. Maar waren niet in goeden doen. DWB had meerdere mogelijkheden, en had het eerder af kunnen maken.”

DWOW neemt het zondag 10 december thuis op tegen FC Den Helder

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button