Den Helder

Helderse legodief opnieuw actief door het hele land

Advertentie:

Den Helder – Hij is 43 jaar, komt uit Den Helder en op vele plaatsen bekend. Dat is dit keer geen positieve eigenschap, want de reden dat velen hem kennen is niet zo fraai; de man staat bekend als notoire legodief en deze week haalde hij wederom de landelijke media.

Twee jaar geleden werd er ook al over hem geschreven, onder meer door het NHD en de Telegraaf. De destijds 41-jarige Nieuwedieper “stal in onder meer Alkmaar, Heerhugowaard en Hoorn voor duizenden euro’s aan Lego”. Op 29 juni 2021 werd hij op heterdaad betrapt in Leeuwarden. “De rechtbank veroordeelde de in 1980 geboren verdachte conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) voor de duur van twee jaar”, zo schrijft het AD.

Inmiddels is de man dus weer op rooftocht, zo blijkt uit bewakingsbeelden van een winkel in Almelo, die de gedupeerde winkelaar onlangs openbaar maakte. Die winkelier bestempelt de man als “de legodief van Nederland”. De legowinkelier van Den Helder, Marcel Duyzer, zegt voor zover hij weet nog nooit met de man te maken te hebben gehad. “Ik print nu wel zijn foto uit en hang hem in beide winkels, uit voorzorg”, aldus Duyzer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button