Den Helder

Het mysterie van de Coronasteen

Den Helder – Op verschillende plekken door het hele land worden de mysterieuze Coronastenen gevonden. Ook in Den Helder, Julianadorp, Texel en het strand van Huisduinen zijn de Coronastenen ontzettend populair.

Op de facebookpagina Kei Kado 0223 delen mensen hun vondst met elkaar. De Coronasteen zelf heeft ook een Instagram pagina, de slogan van de pagina is “Heeft u een steen gevonden? Je mag hem meenemen naar huis maar ook ergens anders neerleggen, de keus is aan u.”

Oorsprong
De makers van de steen komen uit de Betuwe en willen graag anoniem blijven. Wel willen ze het een en ander loslaten over de Coronasteen. In maart 2020 sloeg Corona in als een bom en zo begon een droevige periode voor veel mensen. “Vorig jaar maart/april zat ik aan tafel porselein te stippen, maar in verband met corona gingen de braderieën niet door. Toen bedacht ik me iets, mijn twee hobby’s samenvoegen”, aldus de vrouw achter het idee voor de stenen. “Aangezien wij (ik en mijn partner in crime) ontzettend van wandelen houden en lekker creatief zijn, zijn we hier fanatiek mee begonnen. Het leek ons leuk stenen te stippen en ze neer te leggen op de plaatsen waar wij lopen. De verf zou anders toch verdrogen in de potjes. Wij beschilderen de stenen met porselein verf en bakken ze daarna in de oven af om ze watervast te maken. Ons doel? Iemand anders een lach op het gezicht geven.”

De Coronasteen word steeds populairder en er komen steeds meer leuke reacties voorbij op internet. Dat het zo’n een groot succes zou worden hadden ze nooit gedacht. Hierdoor zijn ze er fanatiek mee door gegaan. “Wat is er nou mooier dan iemand een goed gevoel te geven door zo een klein gebaar.” Er zijn in totaal ongeveer 4500 stenen gemaakt en verspreid door Nederland. De makers geven aan dat Den Helder een van de favorieten plekken is. Geïnteresseerden in de steen, hou de ogen goed open en wie weet worden er meer stenen gevonden.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ik schilder met veel plezier. De gedachte dat een ander een lach op t gezicht krijgt van een steen die men vind is top!

Back to top button
%d bloggers liken dit: