Helderse politiek terug op LOS radio

Den Helder – Het programma De Nieuwsraad keert vanaf zaterdag 8 januari terug op LOS radio. In de periode tot half maart staat dit programma in het teken van de aankomende verkiezingen voor de gemeenteraad.

Alle partijen waarvan bekend is dat ze meedoen aan de verkiezingen zijn uitgenodigd. De eerste weken zijn telkens twee lijsttrekkers te gast. Alleen de eerste week is dat niet helemaal zeker, omdat Helders Geluid de lijsttrekker nog niet bekend heeft gemaakt. De laatste weken voor de gang naar de stembus duurt het programma extra lang en vinden telkens kleine debatjes plaats.

In de eerste aflevering twee kandidaten die nu nog niet vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad, te weten Marc Nihot van Helder Onafhankelijk en Robert Klein van Helders Geluid. Op 15 januari zijn Harmen Krul (CDA) en Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) te gast als vertegenwoordigers van de huidige coalitie, die het liefst ook de samenwerking na de verkiezingen voortzetten. Een week later zijn Marije Boessenkool (GroenLinks) en Vincent van den Born (PVV) aanwezig.

De Nieuwsraad wordt gepresenteerd door Ronald Boutkan en Stijn Vos en is elke zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur te beluisteren. Vanaf 26 februari duurt het programma tot 13.00 uur.

Mobiele versie afsluiten