SportUitgaan

Kaarten Sportgala nu te reserveren

Den Helder – Helderse topsporters verdienen een huldiging. Dat is de mening van de gemeente en team Sportservice. Daarom zet de gemeente deze sporters elk jaar in het zonnetje tijdens het jaarlijkse Sportgala. Deze keer is dat op donderdag 19 januari in de Variopoolzaal van theater de Kampanje. Sporters zijn voor verschillende categorieën voorgedragen door mensen uit hun omgeving.

Wie de gemeentelijke sporttitel als sportman, sportvrouw, sporttalent, oeuvreprijs of sportploeg in ontvangst mag nemen, wordt donderdag 19 januari bekend. De vijfkoppige jury, bestaande uit mensen van de Sportfederatie, gemeente Den Helder, de Helderse Courant en team Sportservice, heeft uit de aangemelde sporters voor elke categorie één winnaar bepaald.

Kampioenenparade
Tijdens het Sportgala presenteren ook de (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen zich tijdens de kampioenenparade. Daaraan doen zowel individuele sporters als sportteams mee. Alle sporters die zijn aangemeld omdat ze eerste waren op een NK, WK of tijdens de Olympische Spelen ontvangen de gemeentelijke sportpenning uit handen van de wethouder sport Fotigui Camara: “We zetten onze topsporters in het zonnetje. Maar het Sportgala doet nog meer. Het geeft de sport in het algemeen de aandacht die het verdient. Want zowel topsporters, amateurs als recreanten dragen wij als gemeente een warm hart toe.”

Naast de feestelijke uitreiking van de sportprijzen en de kampioenenparade is er een gevarieerd programma. In zo’n anderhalf uur geven sporters en verenigingen flitsende demonstraties die de avond tot een echt sportfeest maken. Er is op deze avond naast de genodigden ook ruimte voor gasten. Wie aanwezig wil zijn, krijgt het verzoek in stijl gekleed te komen. Feestelijk dus. De deuren van De Kampanje gaan om 19.15 uur open en het programma duurt tot 21.15 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis. Kaarten zijn vanaf 1 januari te reserveren via De Kampanje.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button