Uitgaan

Kom braakballen pluizen bij De Helderse Vallei

Den Helder – Een kerkuil is geen dier dat je dagelijks tegenkomt. Dat komt omdat hij vooral ‘s nachts actief is. Zijn nachtleven heeft iets mysterieus. Zijn manier van eten is nog curieuzer… Na het eten spuugt hij een ‘braakbal’ uit. Benieuwd wat een kerkuil zoal eet? Dat valt te ontdekken door braakballen uit te pluizen die gevonden zijn in de omgeving van De Helderse Vallei.

Kleine zoogdieren laten zich, net als uilen, niet makkelijk zien, maar je kunt wel weten dat ze er zijn door braakballen van uilen uit te pluizen. Tijdens het uitpluizen vind je in de braakballen namelijk allemaal kleine botjes. Met een zoekkaart is te ontdekken van welk dier die botjes afkomstig zijn. Zo weet je welk dier de uil gegeten heeft en dus ook welk dier in zijn directe omgeving leeft.

Op zaterdag 14 januari kunnen belangstellenden van 13.00 tot 15.00 uur weer braakballen komen uitpluizen bij De Helderse Vallei. De activiteit is geschikt voor jong en oud en kost € 2,50 per persoon. Natuurlijk is er een kenner aanwezig om vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button