Den Helder

Wind opnieuw spelbreker voor Helderse ijsbaan

Den Helder – Het zit de ijsbaan in de Helderse Beatrixstraat deze winter niet echt mee. Voor de derde keer in twee weken moet de organisatie melden dat de baan vandaag gesloten blijft. Het ijs is niet sterk genoeg en dat heeft alles te maken met de harde wind en de hoge temperaturen.

“Met pijn in ons hart moeten wij wederom slecht nieuws brengen”, laat de organisatie weten. “We hebben sinds dinsdagavond 22:00 uur te kampen van windkracht 7 met uitschieters tot 10, veel regen en temperaturen van 10 graden en hoger. Onder deze extreme weersomstandigheden is het onmogelijk voor de chillers om de baan droog en bevroren te houden.”

Door de grote hoeveelheid warm regenwater op de baan en de wind die er met 10 graden als een föhn op staat te blazen slaat de dooi er in en kan er niet meer veilig geschaatst worden. “Wij hopen dat de wind snel weer gaat liggen en de regen zal afnemen, zodat de baan weer open kan om te schaatsen.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button