Hollands Kroon

Kleindierenshow ‘de Top Show’ in Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – Kleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen organiseert voor de provincie Noord-Holland de Top show. Bij deze show tonen de fokkers uit Noord-Holland hun beste dieren van afgelopen seizoen. Te bewonderen zijn hoenders, kleine knagers, cavia’s en de konijnen. Het vindt plaats op zaterdag 8 februari vanaf 09.00 tot 16.30 uur in de Welkoop aan de Kerkweg 5a.

De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd. Zij beoordelen de raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Zij geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij verder kan fokken en wat hij kan verbeteren. Zij bepalen tevens welke dieren er met de provinciale goud, zilveren of bronzen medailles naar huis gaan.

Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om bezoekersvragen te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden. De gehele show wordt georganiseerd door vrijwilligers en de toegang is gratis.

www.wieringerlandshow.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button