Hollands Kroon

Kleindierenshow ‘de Top Show’ in Anna Paulowna

Anna Paulowna – Kleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen organiseert voor de provincie Noord-Holland de Top show. Bij deze show tonen de fokkers uit Noord-Holland hun beste dieren van afgelopen seizoen. Te bewonderen zijn hoenders, kleine knagers, cavia’s en de konijnen. Het vindt plaats op zaterdag 8 februari vanaf 09.00 tot 16.30 uur in de Welkoop aan de Kerkweg 5a.

De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd. Zij beoordelen de raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Zij geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij verder kan fokken en wat hij kan verbeteren. Zij bepalen tevens welke dieren er met de provinciale goud, zilveren of bronzen medailles naar huis gaan.

Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om bezoekersvragen te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden. De gehele show wordt georganiseerd door vrijwilligers en de toegang is gratis.

www.wieringerlandshow.nl

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button