Noord-Holland

Ziggo stapt in Noord-Holland volledig over op digitale tv

Advertentie:

Den Helder – De regio Noord-Holland maakt in de nacht van maandag 23 maart op dinsdag 24 maart de overstap van analoge naar volledig digitale televisie. Vorig jaar februari hebben de andere steden in Noord Holland; Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Hilversum, Purmerend en Zaandam de digitale overstap al gemaakt. Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.

De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland en Gelderland. Voor de regio’s Nijmegen, Tiel en Ermelo gebeurt dit op 25 februari a.s. en voor de regio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen op dinsdag 10 maart a.s. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.

Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.

Veranderingen
“Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is nog minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel. We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is. Dit valt onder GigaNet het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo-klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de callcenters en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Voor meer inzichten en uitleg over dit project: Schakel mee: over een jaar is alles digitaal.

Ter info: de uitschakeling van FM radio via de kabel is in deze regio voorlopig nog niet aan de orde, zo benadrukt Ziggo.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button